Trilema ciumpalacului: inconsecvenţă, incontinenţă, inadvertenţă

O flăcăneaţă de băiat deştept, cu pretenţii de liberalism la cap,  m-a atacat direct cu comentarii la un articol referitor la viceprimăriţa Andaluzia şi scrisoarea dânsei, în care  cerea reducerea programului primăriei, suspendarea proiectelor şi sistarea lucrărilor, măi, măi.

 Ciumpalacu’ crede despre articolul meu că este: O postare într-adevăr inutilă, proastă, slugarnic-erectă. Jeg,  în timp ce Propunerile Andaluziei sunt foarte corecte.

Fac efortul să-i esplic giugiunelului de ce e confuz:

În plină criză Covid, în Tulcea sunt mii de persoane care au relaţii cu publicul, fără să reducă programul de lucru. Sunt cei care, deşi se expun la virus, ţin magazinele deschise, magazine din care chiar flaimucu’ poate să-şi ia de duhănit şi troscănit.

Serviciul relaţii cu publicul al primăriei are câţiva lucrători, în cabine de sticlă. Din cauza restricţiilor de circulaţie, oricum nu vine multă lume. Vin doar cei care au reală nevoie. D’aia ziceam că să reduci programul primăriei e o stupizenie, de genul frecţiei anticorona la piciorul de lemn.(dar prilej să bagi capu în poză!)    

În privinţa suspendării proiectelor şi sistării lucrărilor propuse de madamă, atragem atenţia tălăşmanului, căci e avocat, că nu se pot înceta că zice doamna de la etaju’ doi.

Şi-apoi, care ar fi acele mari proiecte şi lucrări pe care vrea doamna să le opărească, pardon, oprească?

Mai ziceam că reducerea programului are drept consecinţă reducerea salariului. Avocaţii, alţii decât mangositu, ştiu de ce! Angajaţii primăriei au contract, ezistă legislaţie specifică. Sau poate că avocăţelu’ vrea să-şi dea de lucru, deşi nu-l ştim specialist în jurisprudenţa Dreptului Muncii.

Ca să justific titlul, am ataşat o poză recentă din care rezultă că tănăul credea că ţara piere şi viceprimăriţa se piaptănă. Acu’ zice invers, că doamna are dreptate. Bine, bre, te credem pe cuvântul matale ne-interesat, ne-slugarnic şi ne-erect! Dar mai ales, ne-consecvent.

Marius Naum

Evaluează acest articol
(8 Voturi)

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 Tulcea Civica