USR dă cu stângu-n dreptu’ (mă rog, cu stânga în dreapta)

Încercând să se dea contrariat de Decizia DIICOT referitoare la dosarele “10 august”, USR spune că :

 Decizia DIICOT reprezintă, totodată, un nou eșec al guvernării liberale de a repara după PSD și de a reda oamenilor încrederea în instituțiile statului prin oferirea, în primul rând, a adevărului.

Păi… să lămurim băieţii !

Ministerul Public, parte a puterii judecătoreşti, nu se subordonează puterii executive, conform principiului separării puterilor.  Ministerul Public nu se află sub autoritatea ori subordonarea Ministerului Justiţiei (Guvernului), procurorul nu poate fi influenţat de puterea executivă. (că… atunci să vezi comunicate useriste !)

Aşadar, soluţiile DIICOT în dosarele instrumentate nu pot fi relaţionate guvernării, decât în visele oculte de preamărire ale domnului Barna.

Cât despre numirea de către liberali a doamnei  Georgiana Hosu, useristul şef se află tot în semi eroare.  Georgiana Hosu a fost propusă procuror şef adjunct la DIICOT de către Tudorel Toader în 2018, şi l-a schimbat pe demisionarul (propus tot de Tudorel Toader) Oliver-Felix Bănilă, acesta din urmă fiind cel care a coordonat instrumentarea dosarului “10 august”  ( până în oct. 2019 când a demisionat).

Decizia DIICOT poate fi un eşec, dar în nici un caz al guvernării liberale.

M Naum

Evaluează acest articol
(0 Voturi)

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 Tulcea Civica