Comunei Nalbant i s-a aprobat „înfiinţarea reţelei de distribuţie gaze naturale”

Primarul comunei Nalbant, d-l Nicolae Ion a primit  o veste bună dinspre Comisia Națională de Strategie și Prognoză, referitoare la aprobarea finanţării prin FDI a proiectului „Înfiinţare reţea de distribuţie gaze naturale în comună şi localităţiile aparţinătoare”, cu o valoare solicitată de   24.135.829 lei.

Bucuria primarului şi a locuitorilor se adaugă altor împliniri gospodăreşti recente: Drumul Nalbant –Trestenic, asfaltat cu fonduri PNDL a fost „prelungit” din fondurile primăriei, prin asfaltarea tronsonului cuprins între intrarea în sat şi centrul acestuia. Tot pe banii primăriei, a fost renovat şi căminul cultural din Trestenic, s-a mai făcut şi o staţie de autobuz, şi urmează ca în 8 noiembrie, să fie inaugurate toate, cum se cuvine. Celelalte proiecte derulate anul acesta în comună se îndreaptă hotărât spre finalizare: Şcoala din Nicolae Bălcescu e gata, îi mai trebuie doar parcare, extinderea  alimentării cu apă este realizată în proporţie de 75%,  Grădiniţa din Nalbant mai are nevoie de centrală termică şi de mici „utilităţi” pentru a putea fi dată în folosinţă.    

Realizările comunei Nalbant au o semnificaţie deosebită, dacă ne amintim că  Ion Nicolae  a preluat conducerea administrativă în anul 2012, când comuna avea o datorie istorică de peste 9 milioane de euro, record naţional de incompetență a  fostelor administrații locale.  Primarul Ion Nicolae  se mândreşte că după trei ani de „insolvenţă”, comuna a găsit resurse să supravieţuiască, să se întremeze, şi astăzi, să se dezvolte.   

Evaluează acest articol
(7 Voturi)

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 Tulcea Civica