Print this page

Comunicat Colegiul Medicilor Tulcea: necondiţionat !

900

Colegiul Județean al Medicilor Tulcea, care este în permanentă legătură cu membrii săi, a fost sesizat cu privire la unele deficiențe apărute ca urmare a evoluției situației epidemiologice actuale. În numele celor 265 de membri ai Colegiului Medicilor Tulcea, azi a fost emis următorul Comunicat semnat de preşedintele acestui for, dr. Emilia STAMATE.

 „Medicii, indiferent de specialitate, sunt acum, mai mult ca oricând, la dispoziția cetățenilor. De aceea protecția fizică și biologică a acestora trebuie asigurată însă deoarece acest lucru nu este încă realizat, situația trebuie remediată de îndată și necondiționat.

 În acest sens solicităm:

1.Testarea imediată a tuturor medicilor, cu prioritate!

2.Pentru fiecare pacient adus în spital, să se efectueze testarea, indiferent dacă se

încadrează sau nu în definiția de caz deoarece, de acum, transmiterea este comunitară;

3.Spitalul Județean de Urgență Tulcea să se preocupe de asigurarea echipamentului

de protecție și să nu aștepte să fie în permanență atenționați. Săptămâna trecută medicii pneumologi (care vin în contact cu pacienții cu afecțiuni respiratorii), declarau că nu aveau nici un fel de echipament de protecție și nici o informare cu privire la graficul de aprovizionare cu acestea de către SJU Tulcea. În prezent, în acest sector există doar 2 (două) echipamente de protecție, insuficiente pentru numărul de medici.

4.Să se insiste pe cunoașterea de către întreg personalul spitalului a regulilor de

folosire a echipamentului de protecție pentru a evita toate posibilitățile de contaminare.

5.DSP Tulcea să se preocupe de dotarea cu mijloace de protecție a medicilor de

familie care, prin natura profesiei intră în contact permanent cu pacienții. Să nu-i uităm, pentru că de sănătatea lor depinde sănătatea cetățenilor.

Asigurăm pe această cale atât autoritățile statului cât și pe catățeni că suntem total și necondiționat la dispoziția dumnealor cu profesionalism și abnegație chiar dacă și pentru noi riscul infecțios este cel puțin egal cu al pacienților noștri.”

 Președinte,

Colegiul Medicilor Tulcea

Dr. Stamate Emilia

Evaluează acest articol
(2 Voturi)